Ιστορικό

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αραδίππου ήταν ένα αρχοντικό  εξαίσιας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής το οποίο ανεγέρθηκε το 1938 και  αποτελούσε ιδιοκτησία της οικογένειας του Νίκου Κοντού και Λεωνής Χατζηκακού .

Αγοράστηκε από τον Δήμο Αραδίππου  το 2011 επί θητείας του Δημάρχου Χριστάκη Λιπέρη, με σκοπό την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου  το οποίο μελλοντικά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πολιτιστική προσφορά και ανάπτυξη της Αραδίππου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Τον Οκτώβριο του 2011 έγινε η τελετή έναρξης εργασιών αναπαλαίωσης του κτιρίου από τον Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομο και τον ΄Επαρχο Λάρνακος κ. Χαράλαμπο Ηλιάδη.

Η ανάπλαση του έργου  ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 επί  θητείας του Δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη. Το κτίριο εγκρίθηκε ως διατηρητέα οικοδομή από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και έχει αναπαλαιωθεί βάσει των  κριτηρίων  της Πολεοδομικής Αρχής.

Στις 29  Οκτωβρίου του 2012 έγιναν τα εγκαίνια του κέντρου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου.

 

Πώς ήταν το κτίριο και πως μεταμορφώθηκε...

 

Επικοινωνία

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου
Μακαρίου Γ, Νο 3
7104 Αραδίππου, Λάρνακα

T: +357 24 333604
F: +357 24 530690

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.